5 grunde til at starte en blog i 2015

Der findes flere tusinde grunde til at starte en blog, men i denne omgang har vi udvalgt de 5 grunde som er vigtige for dig! Har du endnu ikke en blog, så vil disse 5 grunde få dig overtalt til at oprette en blog, inden du er færdig med indlægget. Når først vi har overtalt dig til at oprette en blog, så er vil vi henlede din opmærksomhed på Unitate.dk og deres blogguide. Tilbage til hvordan du skal oprette en blog i 2015, og de 5 grunde som skal få dig til at springe op af sofaen og råbe ”hvorfor har jeg ikke allerede lavet mig en blog?” .

Begrundelse 1: Det perfekte CV

cvMan kan ikke komme uden om, at i 2015 der vil en personlig blog (en professionel personlig blog) være det bedste CV du kan komme i nærheden af. Tidligere sagde man ofte, at det kun var journalister, grafiske designere eller webudviklere som havde behov for dette – men dette er ikke tilfældet længere. En blog er en god ide for alle.

Du kan benytte bloggen til at fortæller folk, at du ved, hvad du gør. Arbejdsgivere og klienter kan lige så godt springe interviewet over – sådan en effekt kan en blog have i 2015. Du kan benytte bloggen til at opbygge en række guide indenfor det område (eller tæt relateret) som du vil arbejde indenfor, blot mængden af guide, vil have en god effekt på din jobmuligheder.

Hvis du selv modtager et visitkort med hjemmeside, e-mail-adresse, telefonnummer og forretningsadresse skrevet på. Hvilket ville du være mest tilbøjelige til at bruge først? Vil du maile til personen, ringe til ham eller sende ham et brev? Svaret er for de fleste nej, da hjemmesiden/bloggen er en gratis og uforpligtende måde hvorpå, du kan se personens kvalifikationer.

Hvis du ikke allerede har en blog, så starte en blog og medtage din URL på alt. Dit CV, visitkort, breve, sociale medier profiler og som klistermærker på din bil (:D).

Begrundelse 2: Forøg din troværdighed og autoritet

TroværdighedVirksomheder går amok med, at opbygge deres brand. De ønsker selv at blive præsenteret for offentligheden på en måde, der vil gøre dem til en troværdig myndighed i deres niche. Hvis en virksomhed ved hvor vigtigt dette er, samtidig med, at de bruger mange penge på at opbygge deres eget brand, så vil de også se fordel i at deres (fremtidige)ansatte gør det samme.

Blogging er den letteste metode for en enkeltperson, at opbygge sit personlige brand. Dette sker fordi, at du hurtigt og nemt kan nå en række mennesker. Men vigtigst, det er nemt for besøgende at se det opbyggede brand (f.eks. på antal indlæg, antal kommentarer, antal faste læsere etc.).

Sæt dig selv i stedet for potentielle kunder eller arbejdsgivere. Antag at du har ti ansøgere på dit skrivebord, og kun to af dem har deres egne blogs. Ville du ikke være nysgerrig omkring disse to og læse deres blogs (inden et interview)? Og hvis du kan lide hvad du ser, ville du så ikke give dem en højere score end resten (på forhånd)? Dette er en nyttig trick, der virker det meste af tiden. Hvis du har en blog, vil folk have opbygget tillid til dig.

Begrundelse 3: Opbyg dit netværk

netværkBloggen forbinder dig med ligesindede og i denne konkurrenceprægede verden, der har de rette personer i dit netværk, en indflydelse på din jobmuligheder. Netværk betyder altid rigtig meget i en jobsituation, især når man snakker om, at 30-50% af jobs aldrig bliver slået op, og blot bliver besat igennem netværk. At bloggen så er med til at opbygge dette netværk, er således en rigtig god ting. Læs denne guide til, hvordan man som blogger kan netværke.

Hvis du tilslutter med folk der kender søgemaskineoptimering, blogging, freelancing, og lignende, og hvis du udvikler gode relationer med dem, er det så godt som at sige, du har disse færdigheder selv (eller på et CV kan sige ”at du har kendskab til dette”).

Begrundelse 4: Skab ekstra indtjening

pengeEn blog kan være en kilde til ekstra indkomst – enten direkte eller indirekte. Du kan tjene penge på din blog, hvis den bliver populær. Du kan tjene alt fra 1 krone til flere tusinde kroner om måneden, afhængigt af, hvor godt du er til at markedsføre din blog. Du kan tjene ved at sælge dit produkt, en andens produkt eller ved at placere reklamer på din blog. Har dette interesse, så vil vi anbefale at du kaster dig over disse to guides: 1og 2. Hvis du spekulerer på, hvordan blogs tjene penge, er det primært gennem reklamer og affiliate provisioner. Læs mere omkring indtjening fra din blog, igennem samarbejde med virksomheder, her.

Begrundelse 5: Det gør dig til en bedre til at kommunikere

kommunikationEn af de mest nyttige færdigheder at have i disse tider, er at være god til at skriver. Hvis du er en god forfatter, uanset hvad feltet du befinder dig i, så vil det være en evne krævet af øverste ledelse. Hvis dit mål er at bestige stigen til ledelsen i virksomheden, så sørg for at arbejde på dine skrivefærdigheder (hvilket du gør igennem en blog). Sagt meget kort, hvis du skriver hver dag, så kan du næsten ikke undgå at blive bedre til det.

Du er formentlig allerede blevet helt glad for tanken om, at skulle starte som blogger. Derfor er der intet andet at gøre, end at ønske dig held og lykke på dit eventyr. Vil du læse andre og deres eventyr med at blogge, så vil vi anbefale dig at læse dette og dette indlæg.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *