God musik, lækkert slik og en spændende bog

hygge med læsningNår der virkelig skal slappes af i hjemmet, f.eks. en regnfuld søndag, så omfatter det som regel noget godt musik, en skål med lækkert slik og en spændende bog. Sådan tilbringer mange danskere deres søndage eller ferier, når der virkelig skal slappes af. Selvom danskerne er et aktivt folkefærd, så er det også os som står bagved ordet ”hygge”, som efter signende ikke skulle være særlig nemt at oversætte til andre sprog.

Hele fænomenet omkring ”hygge”, kan for mange omfatte de før omtalte elementer, hvor man virkelig får lov at slappe af for sig selv. Selvom danskerne er aktiv og elsker at bruge tid sammen med familien, så er det også vigtigt at vi får tid for os selv med disse elementer.

Det er den primære grund til, at man i indretningen ofte ser området kaldet ”det lille hjørne” som ofte kun består af én lænestol, et lille bord og en bogreol. Konceptet er klart – her skal man slappe af, men alene! Konceptet er ikke et forøg på at skubbe andre væk, men mere et forsøg på, også at få tiden med sig selv.

hygge hjørnetI dette indlæg vil vi hjælp dig på vej til dette, ikke til at få bedre hygge, men at hjælpe dig med at optimere de tre vigtige ting – bogen, slikken og musikken.

Bogen. De findes ufattelig mange spændende bøger, både ældre og gamle, og uden at vide præcis hvilken gren du elsker, vil vi ikke anbefale en titel. Vi vil dog derimod hjælpe dig med, hvor du kan læse og finde den næste gode bog. Et rigtig godt sted at finde inspiration er hos Goodreads.com, hvor du kan læse ufattelig mange anmeldelser af bøger – men endnu vigtigere, finde liste baseret på hvad du allerede kan lide.

Slikken. Igen kender vi ikke din smag, men heldigvis er udvalget af slik en smule mindre end udvalget af bøger. Og lige præcis derfor, har danskerne en fejl – de udforsker nemlig ikke deres muligheder. Der findes rigtig meget dansk oh udenlandsk slik, som er forsøget værd, og også en masse slik som kan købes online. Besøg f.eks. DagligvarerNettet’s slikleksikon, og få et overblik over alle de muligheder du har.

Musikken. Musikken er et vigtigt element af afslapningen, da denne hverken skal være for høj, for aktiv etc., men skabe den helt rigtige stemning til lige netop den bog du læser. Igennem f.eks. tjenesten Spotify , kan du finde en række forskellige afspilningslister baseret på præcis det læsehumør du er i. En god ide kan være at finde klassiske afspilningslister baseret på den genre du læser, hvor det er musik du ikke allerede på forhånd kender. alternativt passer jazz til næsten alt læsningen, og slow jazz (evt. lounge) kan skabe en rigtig god læsestemning.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *